Open dag Kijfhoek

Hoewel de Open Dag op 16 september 2000 in eerste instantie voor omwonenden binnen de 50 dBA-geluidszone was bedoeld en de wat minder goede weersverwachting, kwam er toch ook een aantal hobbyisten en andere belangstellenden naar de Kijfhoek.

De 1501 en 1211 hadden gezelschap van de ACTS 1255 en 1251 en zo konden drie verschillende 1200-kleurstellingen naast elkaar worden bewonderd. De SSN-stoompendeltreinen Barendrecht- Kijfhoek-Zwijndrecht v.v. brachten steeds meer belangstellenden naar de Kijfhoek en het was dan ook gezellig druk. Velen stonden in de rij om de VL-post te bezoeken en het heuvelproces van nabij te bekijken. ACTS had in de loop van de middag de 1255 echter nodig, dus moesten beide loks weer van het (stroomloos en buiten dienst gestelde) spoor worden weggesleept door een ACTS 6700.

Ook de tent (met daarin o.a. onze verkoopstand) werd druk bezocht, zeker toen het even wat harder ging regenen. De nieuwe artikelen uit de KLOK-shop vonden gretig aftrek onder de bezoekers en ook enkelen meldden zich aan als nieuwe donateur, waarvoor dank!