Donateursritten

Simply 15
don20Op zaterdag 16-06-2001 werd de jaarlijkse donateursrit voor de Werkgroep 1501/Stichting KLOK gereden onder de naam “Simply 15″ en voor de Engelse gasten als “Neil Webster Memorial Tour”. Met een volle excursietrein (bestaande uit SSN-rijtuigen en Mitropa) werd gereden van Den Haag Centraal via de Hofpleinlijn naar Rotterdam Centraal; via de Kijfhoek waar speciaal een sliert 1200-en was neergezet voor de foto, werd doorgereden naar Revisiebedrijf Tilburg waar de deelnemers rond mochten kijken werd vertrokken naar de VSM in Apeldoorn. Lees hier verder.

The Limburger Tour

don2_5De laatste voorbereidingen worden getroffen, de deelnemersboekjes worden geniet en gevouwen, de 1501 wordt in Leidschendam opgehaald en rijdt met 1 Bcm en een 1700 in opzending naar de Watergraafsmeer. Vanaf de Watergraafsmeer neemt de 1501 de 2 Amvz-, 2 Bcm-en 1 Barrijtuig mee, waarmee de donateurstrein bijna compleet is. Via Diemen, Breukelen, Woerden, Gouda wordt probleemloos naar Rotterdam gereden, alwaar de trein om 21.00 uur aankomt. Lees hier verder.

The Magical Mystery Tour

m6Natuurlijk hadden wij dit jaar graag onze turkooizen 1201 willen presenteren. De renovatie duurt echter aanzienlijk langer dan wij in eerste instantie hadden gedacht. Momenteel durven wij geen uitspraak te doen omtrent het tijdstip van het gereedkomen van de 1201. Dit hangt nauw samen met het moment waarop revisiebedrijf Tilburg aan de werkzaamheden, die verband houden met de indienststellingsbeurt, kan beginnen. Niettemin wilden wij ook dit jaar natuurlijk weer een aantrekkelijke excursie voor onze leden en donateurs organiseren. Het oorspronkelijke plan was om “iets” te gaan doen in Noord-Holland. Lees hier verder.

Diana 50 Jaar

Op 18 september reed de Werkgroep Loc 1501 in samenwerking met de Stichting Klassieke Locomotieven haar jaarlijkse donateursrit. Omdat eloc 1501 (‘Diana’) dit jaar 50 jaar bestaat, werd een deel van de rit gereden over de oude stamlijn van de 1500’en: tussen Hoek van Holland en Venlo. Lees hier verder.

 

Werkgroep 1501 goes to Goes

g10Zaterdag 2 juni 2007 reed de Werkgroep Loc-1501 alsnog hun uitgestelde donateursrit van september 2006 naar Goes. Tijdens de excursie waren veel verrassingen te bespeuren die gelukkig verder niet uitgelekt waren. ’s Ochtends werd van Den Haag Centraal vertrokken met loc BR203-1 van Volker Rail met vijf ICK rijtuigen. Onderweg was een fotostop te Roosendaal en werd koers gezet naar Goes. Lees hier verder.